Thee


Alvorens we naar wat recepten gaan wil ik nog even met jullie delen,                                                                       dat thee ook aandacht mag hebben hoe te maken.

Net als mijn visie is over dat alles trilling is is het gebruik van kruiden ,bloemen ,plantjes etc ook trilling.                      en vergeet niet dat je gedachtenkracht hier zeker aan meewerkt.  Daar bedoel ik mee als je een rustgevend theetje voor jezelf wilt maken en je zit met je gedachten in alles behalven in je thee zetten wat je in een rustgevende sfeer brengt. dan kan het zelfs averechts werken. Dus geniet met een mooie intentie bij het maken van je thee en vraag in gedachten of de kruiden je van de temaken thee je bij willen staan in dit geval om rust te creeeren.                                  Nu zul je misschien denken........ je zet gewoon thee en klaar ermee,.... dat mag ,..... maar net als ik ook graag met respect behandeld zou willen worden zo behandel ik ook alles wat met de natuur te maken heeft.                                             

Doe er gewoon je ding mee , maar zo je doet krijg je terug zeg ik altijd. 

Dus hoe zet ik mijn thee,

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!


LET OP........     Als je zwanger bent en zogend zou ik altijd uitkijken met kruiden, sommigen zijn namelijk bloedverdunnend en andere kunnen weer andere  uitwerkingen hebben wat te nadelen kan uitpakken.


Wat doen de Kruiden

Citroenverbena

De betoverend lekkere Citroenverbena is het perfecte kruid om je te helpen een Pas op de Plaats te maken. Hij helpt je om een versnelling terug te schakelen zodat je kunt ontspannen en op adem kan komen. En hij helpt je er haarfijn aan herinneren dat tijdig een pas op de plaats maken veel productiever is dan altijd maar doorgaan om uiteindelijk ziek te worden.

Pepermunt

Pepermunt is een krachtig kruid dat verkoeling en verlichting brengt. Pepermunt kan je helpen om je innerlijk vuurtje een beetje te temperen voordat je opbrandt. Ook drukt Pepermunt je op het hart om regelmatig naar buiten te stappen, diep in te ademen en een momentje te ontspannen. Als is het maar voor vijf minuten!

Malva

Malva helpt je om 'nee' te zeggen. Niet alleen tegen anderen die elk beschikbaar plekje in je agenda proberen te claimen, maar ook tegen jezelf! Want hoe leuk alle plannen en ideeën ook zijn, er zit maar 24 uur in een dag en ergens zal je je rust moeten pakken.

Rozenblaadjes

De lieve zachte Roos staat altijd voor je klaar om je een spiegeltje voor te houden en je te laten zien wat een prachtig mens je bent. En om je te laten zien en genieten van alles wat je al bereikt hebt in je leven. Sta er eens wat vaker bij stil en wees trots op jezelf!

Moerasspirea

De Moerassprirea is een sierlijke en koninklijke dame. Ze laat zich nergens door van de wijs brengen en straalt rust en sereniteit uit. Ze groeit het liefste op de grens van water en aarde en weet als geen ander de balans te vinden. Ze helpt je graag een handje om balans te brengen tussen een (over)volle agenda en ontspanning.

Bijvoet

En tot slot mag in een Pas op de Plaats thee Bijvoet niet ontbreken. Bijvoet zorgt ervoor dat je Pas op de Plaats momentjes magisch mooi zijn. Zodat je ze regelmatig in blijft plannen en zo met volle teugen van het leven kan blijven genieten.

Recept Kruidenthee Pas op de Plaats

Meng de volgende kruiden:

  • 2 el Citroenverbena
  • 1 el Pepermunt
  • 1 el Malva (Kaasjeskruid)
  • 2 el Rozenblaadjes
  • 1 el Moerasspirea
  • 1 el Bijvoet

Deze kruiden doe je bij elkaar in een potje om zo te bewaren

Dit recept is goed voor ongeveer 23 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel -tl = theelepelinvullen...

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee drink je het beste als een kuur van 5 dagen.
  • Drink daar dan drie tot vijf keer per dag een kop van..Maak een gratis website.